Ook in 2018 is de Bierverteller weer bij Guusjes te vinden! Hieronder vindt je alle data en thema’s. Wil je erbij zijn? Mail naar info@etenbijguusjes.nl of bel naar 030-27 23 450. Tot dan!

29 januari: Bier en hout
Holle vaten klinken het hardst, de ton viel aan duigen en van dik hout zaagt men planken. Tijdens deze proeverij tappen we uit een ander vaatje en staat hout en zijn invloed op bier centraal. Na deze proeverij weet je alles over het effect dat hout op bier kan hebben en hoef je nooit meer te zeggen: “Ik snap er geen hout van!”


26 februari: Utrecht vs. Amsterdam
Een battle tussen twee grootmachten op Nederlands brouwgebied. A’dam wint qua aantal brouwerijen, de Utrechtse brouwers roeren vaker zelf in de brouwketel. Dat zijn slechts cijfers, maar wie wint er als het om smaak gaat? De Bierverteller gaat samen met jou het vergelijkend experiment aan om vast te stellen waar het beste bier vandaan komt…. 020 of 030?!?

26 maart: Leve de lente
Daar is de lente… daar is de zon… daar is de dorst. Sprankelend, fris, fruitig en hoppig zijn de bieren in deze dorstlessende proeverij. Met lentekriebels in onze buik proeven we bieren die de belichaming van het voorjaarsgevoel zijn. Het voorjaar kan niet vroeg genoeg komen bij Guusjes!

30 april: Parels der Bierculturen
IPA komt uit Engeland, Weizen uit Duitsland, Tripel uit Belgiƫ en Pils uit Tsjechiƫ. Ja ja.. dat weten we nou wel. Er bestaat zoveel meer in deze bierculturen wat de moeite waard is. In april aandacht voor bierstijlen die minder bekend zijn maar o zo smaakvol. Eigenlijk is het jammer dat ze weinig gebrouwen worden, daarom worden ze tijdens deze proeverij in het zonnetje gezet!

28 mei: Craft vs. Massa
Tijdens deze proeverij zetten we massa geproduceerde bieren van de grote brouwgiganten naast vergelijkbare bieren van craftbrouwers die in veel kleinere oplage gemaakt worden. Waarom? Om voor eens en altijd te bepalen of groter nou echt beter is of dat het toch de kleine jongens zijn die smaakvoller bier maken! Wat wordt het… “The bigger, the better”of “less is more”?

25 juni: Summer Special
Van deze proeverij maken we wat speciaals! Zomerse bierstijlen komen logischerwijs aan bod, maar we gaan ook experimenteren. Hierbij gaan we zelf aan de slag om de zomer letterlijk in je glas te krijgen! Hoe? Kom kijken en proef mee…